Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАномальна осінь із рекордними температурами: синоптики здивували українців прогнозом погоди

Аномальна осінь із рекордними температурами: синоптики здивували українців прогнозом погоди

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців уже чекають на осінь з її прохолодою, свіжим вітром. Але що готує нам погода, чи настане бажана прохолода у вересні – своїм прогнозом поділилася Віра Балабух із Українського гідрометеорологічного інституту.

Літо продовжиться у вересні

“Вересень – перший місяць метеорологічної осені. Протягом нього відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що у першій половині місяця на значній території країни ще зберігатиметься літня погода. Вересень в Україні цього року ймовірно буде теплим та посушливим”, – розповідає Віра Балабух.

Так, за прогнозами синоптикині, середня за сезон температура повітря може бути на один градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиліттями. Звичайно, це зовсім не означає, що аномальну температуру ми спостерігатимемо щодня, але все ж таки теплих днів буде набагато більше, ніж прохолодних. Особливо у західних областях.

У жовтні та листопаді очікуються ожеледиця та снігопади

Жовтень та листопад також будуть теплими. Середньомісячна температура повітря може бути на один градус Цельсія вище за норму.

“Зростає кількість заходів арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні та заморозки. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас. Температура повітря може бути вищою за кліматичну норму”, – підкреслила синоптикиня.

Ці заходи арктичного повітря не будуть довготривалими та інтенсивними. Тобто температура знизиться на кілька днів, а потім знову потеплішає.

Звичайно, найбільш точний прогноз погоди можна зробити на 4-5 днів, довгострокові прогнози можуть мати неточності. Хоча загалом можна сказати, що нинішня осінь буде теплішою за попередню. Так прогнозують синоптики. Поживемо – побачимо!

Джерело: gazeta

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні