Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ українських школах з 1 вересня з'явиться новий предмет – що вивчатимуть...

В українських школах з 1 вересня з’явиться новий предмет – що вивчатимуть діти

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві освіти і науки розпочали роботу над оновленням дисципліни «Захист України».

Про це повідомив глава МОН Оксен Лісовий.

Оксен Лісовий – міністр освіти України

Міністр розповів, що ця дисципліна не абсолютно нова, вона є у програмі і навіть модернізувалася рік тому, але зараз її знову модернізують.

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим», — повідомив міністр.

Також міністр зазначив, що програма оновленого курсу дисципліни включатиме вивчення: якісної дометичної допомоги, мінної безпеки, управління дронами та орієнтування на місцевості.

«Отже, з вересня плануємо запустити пілот проекту оновленої дисципліни – реалізовуватимемо у школах із різних областей. На основі відгуків учнів та учителів, які беруть участь у пілоті, програму дисципліни буде фіналізовано», — додав Лісовий.

Навчання новому предмету буде проведено і для вчителів, щоб знали дисципліну.

«Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід навчання дорослих. Зокрема, тих фахівців, які готові навчати вчителів роботі з симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», — підсумував глава МОН.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні