Рецептом ідеального тіста для вареників, яке підійде і для смажених пиріжків, поділилася українська кулінарна блогерка Олена Мироненко.
“Підходить для солодких та солоних начинок. Готується швидко та легко. Ліпити з цього тіста одне задоволення”, – запевнила блогерка.
Інгредієнти:
- 500 г кефіру;
- 1 ч. л. соди;
- 1 ч. л. солі;
- 800 г борошна.
Приготування:
- Потрібно змішати всі інгредієнти.
- Вимішувати тісто потрібно не менше 5 хвилин, не підсипаючи борошно.
- Вареники з цього тіста можна варити у воді або готувати на пару.
За словами блогерки, в якості начинки можна використовувати червону смородину, чорницю, вишню, полуницю, додаючи в кожен вареник трохи цукру. Також для начинки підійде картопля із зеленню, картопля з грибами, печінка із цибулею.