Інгредієнти:
- капуста – 3 кг,
- буряк – 2 кг,
- помідори – 1 кг,
- цибуля – 0,5 кг,
- морква – 0,5 кг,
- сіль – 3 столові ложки,
- цукор – 2 столові ложки,
- олія – 1 склянка,
- спеції – до смаку.
Приготування:
- Всі овочі ретельно помити та почистити.
- Помідори подрібнити до стану пюре.
- Цибулю дрібно нарубати і підсмажити до прозорості.
- Моркву та буряк натерти на середній тертці.
- Всі овочі помістити в глибоку каструлю.
- Додати сіль, цукор, спеції та олію.
- Перемішати та залишити на 1,5 години, щоб вийшов сік.
- Овочі знову перемішати та поставити на середній вогонь.
- Після закипання зменшити вогонь і варити заправку 40 хвилин.
- Готову заправку розкласти у теплі стерилізовані банки.
- Закрутити залізними кришками, перевернути вгору дном і укутати ковдрою.
- Так тримати до повного охолодження банок.
З цієї кількості заправки вийде 10 півлітрових банок.