Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Ванільний цукор – 5-7 г
- Сметана жирністю не менше 20% – 200 гр.,
- Рослинна олія – 30 мл.,
- Вершкове масло – 30 гр.,
- Сода – 1 ч.л.
- Борошно – 300 р.
Приготування:
- Яйця за допомогою міксера збити з цукром до однорідної піни. Додати ванільний цукор.
- Розтопити на водяній бані вершкове масло, дати йому охолонути і змішати з рослинною олією. Додати до яєчної суміші.
- Ввести сметану та додати соду, ретельно перемішати всі компоненти. Додати борошно.
- Розкласти по формах або в одну велику форму для кексу.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Цього часу вистачить для маленьких кексів або 30-35 хвилин для великого кексу.