Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 21 липня

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 21 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі ворог завдав чергового удару по Україні. Загроза ракетного обстрілу вкрай висока, постарайтеся не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Противник і далі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби сталося 32 бойові зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Завдав авіаційних ударів у районах Семенівки, Новгород-Сіверського Чернігівської області, Грабовського Сумської області та міста Суми. Здійснив мінометний та артилерійський обстріл понад 25 населених пунктів, зокрема Леонівка Чернігівської області; Середина-Буда, Басівка, Волфін Сумської області та Уди, Козача Лопань, Одноробівка, Стариця, Вовчанськ та Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на південний захід від Масютівки Харківської області.

Артилерійським та мінометним ворожим обстрілом зазнали Дворічна, Західна, Фіголовка, Кам’янка, Червоне Перше, Куп’янськ, Кучерівка, Моначинівка та Тополі Харківської області.

На Лиманському напрямку артилерійські обстріли зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне, Берестове, Кислівка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки противника на південно-західній околиці Кліщіївки.

Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Невельського.

Противник завдав авіаційних ударів у районах Північного та міста Авдіївка. Водночас здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема постраждали Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі наші воїни продовжують стримувати наступ російських військ у районах Новомихайлівки та Мар’їнки Донецької області.

Противник завдав авіаційних ударів біля Олександрополя та Новомихайлівки. Здійснив обстріл понад 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Золотої Ниви, Вугледару, Сторожевого, Макарівки, Благодатного та обстріляв населені пункти Велика Новосілка, Вугледар, Водяне, Благодатне та Відрадне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене становище в районі на північ від Приютного Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Єгорівки, П’ятихаток Запорізької області та Козацького Херсонської області. Артилерійські обстріли зазнали понад 30 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневої поразки артилерією за виявленими цілями противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження ворожого особового складу.

Також нашими захисниками було знищено 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони, 2 станції РЕБ і ще 4 важливі об’єкти противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні