Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниГрошова допомога для українців: стартувала виплата 2500 гривень на людину – хто...

Грошова допомога для українців: стартувала виплата 2500 гривень на людину – хто зможе отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які опинилися у складній життєвій ситуації, можуть отримати додаткову виплату у сумі 2500 гривень від Червоного Хреста.

Грошова допомога надається переселенцям, які були змушені перебратися до спокійніших регіонів через повномасштабне вторгнення російських окупантів.

Раніше ми розповідали, що переселенці можуть подати заявку на одержання ще й гуманітарної допомоги – що відомо.

По 2500 грн отримають люди, які вже зареєстровані в інформаційній базі як ВПО. Тому збирати документи та подавати заяви не потрібно.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що представники Мінсоцполітики та Червоного Хреста спільно прийматимуть рішення, кому надати матеріальну підтримку.

“Для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв. Розраховуємо, що виплати отримають близько мільйона осіб. Перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій та зон бойових дій”, – зазначив Денис Шмигаль.

Також переселенці мають можливість отримувати щомісяця по 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дитину та людину з інвалідністю. До речі, Кабмін вніс зміни до порядку призначення цієї допомоги та продовжив виплату на півроку. Також розширено список тих, кому виплати скасують.

Джерело: today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні