Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 склянка,
- манна крупа – 6 столових ложок без гірки,
- полуниця свіжа – 200 г,
- цукор – 1 склянка,
- кефір – 300 мл,
- ванілін – 1 чайна ложка,
- розпушувач – 1,5 чайної ложки,
- цедра апельсина – 1 чайна ложка,
- сіль – 0,5 чайної ложки
- олія для змащування форми.
Приготування:
- У глибокому посуді манну крупу залити кефіром кімнатної температури.
- Додати цукор, перемішати та залишити суміш на 30-40 хвилин для набухання.
- Коли манка набухне, ще раз перемішати і додати сіль, просіяне борошно і знову перемішати.
- Додати цедру, ванілін та розпушувач.
- Полуницю помити і обсушити, розрізати на половинки і покласти в тісто.
- Форму для запікання змастити олією і злегка присипати борошном.
- Акуратно перемішати тісто з ягодами та перекласти його у форму.
- Відправити манник у розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
- Готовий манник посипати цукровою пудрою та прикрасити ягодами.