Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНеприємний сюрприз для українських водіїв: народні депутати пропонують запровадити новий штраф

Неприємний сюрприз для українських водіїв: народні депутати пропонують запровадити новий штраф

Этот материал также доступен на русском языке
Народні депутати пропонують карати водіїв за експлуатацію транспортних засобів, які за технічними параметрами не відповідають чинному законодавству.

Про це йдеться в законопроекті №9210-1.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що в Україні за 2022 рік сталося 18628 ДТП із постраждалими, в яких загинула 2791 особа та 23 145 осіб отримали травми. Основними причинами таких ДТП стали:

  • перевищення безпечної та встановленої швидкості руху;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів;
  • недотримання дистанції.

Але водночас однією з причин виникнення ДТП та їх важких наслідків залишається керування транспортними засобами, які мають суттєві технічні несправності, самовільно чи технічно погано переобладнані, не відповідають технічним параметрам виробника тощо.

Саме тому нардепи пропонують запровадити новий штраф для водіїв – до Верховної Ради внесено законопроект щодо обмеження імпорту неякісних автомобілів із Європи.

Народні обранці вважають, що машини, що імпортуються з Європейського Союзу, мають низьку якість, зокрема двигуна або інші важливі компоненти. А це може збільшити рівень шкідливих викидів в атмосферу та вплинути на безпеку на дорозі.

До того ж, якщо автомобіль, що ввозиться, вже має несправності, був несанкціонований або неякісно переобладнаний, це викликає ще більше аварій на дорогах при подальшій експлуатації.

Тому ініціатори законопроекту вважають, що власники авто мають своєчасно проходити техогляд.

Якщо ж виявиться, що транспортний засіб містить компоненти, що не відповідають чинному законодавству, власника можуть оштрафувати на сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 1 серпня в Україні повертають податкові перевірки та штрафи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні