П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСоковиті та смачні гречаники - найкращий рецепт ситної страви

Соковиті та смачні гречаники – найкращий рецепт ситної страви

Этот материал также доступен на русском языке
Гречаники – традиційна страва української кухні, особливо популярна на Лемківщині (у Карпатах). По суті це котлети з вареної гречки. Вони можуть бути і пісними, але зазвичай їх роблять із м'ясним фаршем. Змішування м'яса з гречкою придумали для того, щоб зробити страву дешевшою, але при цьому зберегти і смакові якості, і поживні властивості.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш (будь-який) – 500 г,
  • відварена гречка – 500 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • борошно або панірувальні сухарі – 100 г,
  • олія соняшникова – 60 г,
  • сіль, перець, коріандр – до смаку.

Приготування:

  1. Відварити гречану крупу і зробити м’ясний фарш.
  2. Нарізати цибулю дрібними кубиками та обсмажити на сковороді.
  3. Готову цибулю змішати з гречкою, м’ясним фаршем, яйцями та спеціями. Яйця краще додавати по одному, щоб маса була занадто рідкою. За сумішшю суміш повинна нагадувати звичайний фарш для котлет.
  4. Сформувати гречаники і обваляти їх у борошні.
  5. Обсмажити на сковороді під закритою кришкою до рум’яної скоринки.

Після цього гречаники запікають у духовці 10-15 хвилин. Щоб страва вийшла соковитішою, її можна запікати з соусом – сметанним, томатним або грибним.

Через те, що в блюді вже є і крупа, і м’ясо, воно не потребує додаткового гарніру. Подавати гречаники можна з тушкованими чи сирими овочами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде з організмом, якщо часто є гречку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні