Інгредієнти:
- м’ясний фарш (будь-який) – 500 г,
- відварена гречка – 500 г,
- цибуля – 2 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- борошно або панірувальні сухарі – 100 г,
- олія соняшникова – 60 г,
- сіль, перець, коріандр – до смаку.
Приготування:
- Відварити гречану крупу і зробити м’ясний фарш.
- Нарізати цибулю дрібними кубиками та обсмажити на сковороді.
- Готову цибулю змішати з гречкою, м’ясним фаршем, яйцями та спеціями. Яйця краще додавати по одному, щоб маса була занадто рідкою. За сумішшю суміш повинна нагадувати звичайний фарш для котлет.
- Сформувати гречаники і обваляти їх у борошні.
- Обсмажити на сковороді під закритою кришкою до рум’яної скоринки.
Після цього гречаники запікають у духовці 10-15 хвилин. Щоб страва вийшла соковитішою, її можна запікати з соусом – сметанним, томатним або грибним.
Через те, що в блюді вже є і крупа, і м’ясо, воно не потребує додаткового гарніру. Подавати гречаники можна з тушкованими чи сирими овочами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде з організмом, якщо часто є гречку.