Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: нічна атака на Київ та наступ на 4 напрямках

Війна в Україні: нічна атака на Київ та наступ на 4 напрямках

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі, 16 травня, по всій території України було оголошено повітряну тривогу. Крім того, у Києві лунали гучні звуки.

У Київській військовій адміністрації написали, що за найкоротший проміжок часу було випущено максимальну кількість ракет. Попередньо, більшість ворожих цілей збита силами ППО. Інформації про жертв немає, є троє постраждалих. Рашисти зробили комплексну атаку з різних напрямків одразу – БпЛА, крилаті ракети та, ймовірно, балістика.

Що відбувається на фронті – зведення Генштабу на ранок 16 травня

Минулої доби зафіксовано 2 ракетні удари по Костянтинівці Донецької області із застосуванням ворогом ЗРК С-300. Крім того, російська федерація завдала 48 авіаційних ударів і здійснила понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів на всій території України залишається високою, адже ворог не припиняє тактику терору.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби сталося 49 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються Бахмут і Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Єлине, Медведівка та Мурав’я Чернігівської області; Волківка, Манухівка, Стукалівка, Іскрисківщина, Волфіно, Шпіль та Степок Сумської області, а також Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця на Харківщині.

На Куп’янському напрямі противник не припиняє спроб покращити тактичне становище. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселовського. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали Дворичанське, Кам’янка, Червоне Перше, Митрофанівка, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Кондрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійські обстріли зазнали, зокрема, Макіївка та Білогорівка Луганської області та Верхньокам’яне та Спірне – Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають тяжкі бої за Бахмут. До того ж, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Олександро-Шультине, Північне, Залізне, Петрівка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії поблизу Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів по Авдіївці, обстріляв з артилерії Степове, Ластівчине, Авдіївку, Первомайське та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Гостро, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог здійснив обстріл населених пунктів. Серед них – Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Вільне поле Донецької області; Мала Токмачка – Запорізька та Станіслав та Кізоміс на Херсонщині. Тим часом, здійснив обстріл населених пунктів Бурлацьке, Вільне Поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області та міста Херсона.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також 7 – по зенітно-ракетних комплексах супротивника. Знищено 6 ударних БпЛА різних типів. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, чотири артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, п’ять станцій радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні