П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВодіїв віком від 65 років можуть позбавити прав: для автолюбителів у віці...

Водіїв віком від 65 років можуть позбавити прав: для автолюбителів у віці готують серйозні зміни

Этот материал также доступен на русском языке
У 2024 році очікується посилення контролю за «віковими» водіями— йдеться про людей старших 65 років. Для автолюбителів у поважному віці готують низку змін.

Як пише uamedia.eu, зокрема, водіям старше 65 років для того, щоб продовжити дію водійських прав доведеться пройти психологічне обстеження.

Головна мета нововведень – підвищення безпеки дорожнього руху. Це частина діяльності Європейського Союзу у рамках проекту Vision Zero, метою якого є зменшення кількості ДТП та, як наслідок, зменшення смертельних випадків.

Психологічні тести, які будуть проводити для осіб старше 65 років під час відновлення прав водія, мають на меті виявити можливі проблеми з концентрацією та оцінити загальний психічний стан літніх водіїв.

Якщо результат буде негативним, то продовжити права керування транспортним засобом буде неможливо.

Також у подальшому можливе і запровадження курсів підвищення кваліфікації для водіїв старше 70 років. У Єврокомісії не виключають видачу літнім водіям документа на менший термін — наприклад, на 5 років. Водії у віці від 65 до 75 років будуть змушені проходити огляд кожні два роки.

Ці нововведення стосуються країн Євросоюзу, чи ці правила поширюватимуться на іноземців, у тому числі на українських біженців, не повідомляється, але все можливо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що частину автовласників звільнили від оформлення автоцивілки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні