П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 10 травня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 10 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 23 ракетних і 43 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Для ракетних ударів ворог використовував ракети різних типів, більша частина їх була знищена нашими захисниками, і, на жаль, маємо і попадання.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – здійснив 46 атак.

Найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник з артилерії обстріляв населені пункти Гасичівка, Залізний Міст, Мурах Чернігівської області; Толстодубове, Бачівськ, Старі Вирки, Іскрисківщина, Волфіно, Юнаківка, Могриця, Попівка та Славгород Сумської області, а також Гоптівка, Варварівка, Бугроватка, Огурцове, Гатище, Плетенівка, Тихе, Мала Вовча, Бударки, Землянки у Харкові.

На Куп’янському напрямку противник намагався покращити тактичне становище, вів наступальні дії поблизу населених пунктів Масютівка та Стельмахівка, успіху не мав.

Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Колодязне, Червоне Перше, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Кондрашівка, Лиман Перший, Табаївка, Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямі ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.

Артилерійські обстріли зазнали Макіївка, Білогорівка та Веселе Луганської області та Ямполівка та Спірне – Донецької.

На Бахмутському напрямі противник продовжує вести наступ.

Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в місті Бахмут, а також у напрямку населених пунктів Іванівське та Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не робив.

Наніс авіаудар у районі Авдіївки. Здійснив обстріл населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Нетайлове та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Водночас ворожі обстріли зазнали, зокрема, Георгіївки Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

Наніс авіаційний удар у районі Великої Новосілки. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється. Наніс авіаудари по Оріхову, Кізомісу та Станіславу. Обстріляв населені пункти Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Горіхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське та Плавні у Запоріжжі та Антонівці, Молодіжному та Зеленівці Херсонської області.

В Енергодарі російські окупанти організували так звану “евакуацію” для членів сімей працівників Запорізької АЕС.

Причому співробітникам станції виїзд із міста заборонено. Окупаційна влада анонсувала евакуацію людей до Бердянська та Кирилівки на бази відпочинку та готелю. Однак тих, хто погодився, вивезли в Ростовську область і розмістили в наметових містечках.

Дещо інша ситуація склалася у Великій Білозерці.

Минулого тижня більшість колаборантів залишили населений пункт на власних транспортних засобах у напрямку до Криму.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Минулої доби наші захисники збили 6 ворожих БпЛА різних типів, 3 з них – типу “Шахед”. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 4 райони зосередження живої сили, 2 артилерійські підрозділи на вогневій позиції та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні