Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВорог завдав 16 ракетних ударів: під прицілом міста – Генштаб

Ворог завдав 16 ракетних ударів: під прицілом міста – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі, 8 травня 2023 року, ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА "Shahed" та ракети.

Продовжуючи тактику терору, за минулу добу російська федерація завдала 16 ракетних ударів, у тому числі по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар і 52 ворожі обстріли з реактивних систем залпового вогню пунктам. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Тривають важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка.

Загалом минулої доби було відбито 55 атак противника на зазначених ділянках фронту.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах та завдає ударів.

На Куп’янському напрямі противник наступальних дій не проводив.

Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Гряниківка та Ольшана.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Спірного.

Наніс авіаудари районами населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Торське та Спірне Донецької області. Артилерійські обстріли отримали Стельмахівка, Макіївка та Невське Луганської області та Білогорівка та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають бої у місті Бахмут, окупанти обстрілювали місто запальними та фосфорними боєприпасами. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Хромово, Іванівське, Годин Яр та Ступочки. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Бахмут, Богданівка, Курдюмівка та Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Олександро-Шультине та Леонідівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав.

Здійснив обстріли населених пунктів Керамік, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Нетайлове, Карлівка та Гострі Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Георгіївка, Курахове та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не робив.

Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка, Вугледар, Павлівка, Пречистівка, Золота Нива, Новоукраїнка, Шахтарське та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаудари по районах Времівки Донецької області та Гуляйполя та Новоданилівки Запорізької області. Тим часом, скоїв обстріл понад 50 населених пунктів. Серед них – Полтавка, Чарівне, Новоандріївка Запорізької області; Зміївка, Придніпровське, Ромашкове, Янтарне, Кізоміс, Софіївка, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Російські окупанти проводять так звану евакуацію місцевих жителів із тимчасово окупованого Токмака Запорізької області у напрямку населеного пункту Бердянськ.

Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої влади, колаборанти, діти, вчителі та вихователі. При цьому батькам дітей погрожують не зарахувати учбовий рік у разі відмови “евакуювати” дитину.

На АЗС спостерігаються черги за пальним, усім водіям повідомлено, що нових поставок пального не планується.

У населеному пункті Веселе Запорізької області закрито та не функціонує місцевий відділ поліції ворога. Напередодні наголошувалося на знищенні документації цієї установи.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Також, наші захисники знищили 2 ударних та 6 розвідувальних БпЛА противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії, в той же час, вразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки окупантів, а також 3 склади боєприпасів ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні