Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 20 квітня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 20 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 3 ракетних і 57 авіаційних ударів, зокрема, застосував 26 БпЛА типу "Шахед-136". 21 із них знищено нашими захисниками.

Основні зусилля противника зосереджені на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби, на зазначених ділянках фронту, підрозділи сил оборони України відбили більше 55 атак противника.

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Продовжується комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Куп’янському напрямку ворожі обстріли зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва.

Артилерійські обстріли отримали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине та Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’яне та Спірне у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Також, минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромово. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Предтечині, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мав.

Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Тонечко, Північне, Нетайлове, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Перемога.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямі ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледара.

Окрім останнього, обстріляв Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Водночас, протягом доби обстріляв понад 35 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне та Дніпровське Херсонської області та Херсон.

У підрозділах російського “добровольчого” формування “Невський”,

російські військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях у Донецькій області, мають низький рівень морально-психологічного стану. Встановлено, що основними чинниками цього є великі втрати в живій силі під час ведення бойових дій, невчасне забезпечення окупантів боєприпасами, невизначеність із термінами поповнення особового складу підрозділів, які зазнали бойових втрат. Зростає кількість охочих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій у Російську федерацію.

У населеному пункті Ізюмівка на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим близько 400 військовослужбовців термінової служби російських окупаційних військ, розквартованих на базі відпочинку “Долина Скіфів”, планується перемістити на оборонні позиції в районі населеного пункту Володимирівка Автономної Республіки Крим.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 боєприпаси противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні