П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 18 квітня - День заснування Товариства Червоного Хреста в...

Яке сьогодні свято: 18 квітня – День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
18 квітня 2023 року – вівторок. Сьогодні відзначають Міжнародний день пам'яток та історичних місць, Всесвітній день радіоаматора, а в Україні – День заснування Товариства Червоного Хреста.

Міжнародний день пам’яток та історичних місць

Цей день також називають Днем всесвітньої спадщини, який встановлено у 1982 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та пам’яток, створеної при ЮНЕСКО.

Свято почали відзначати з 1984 року з метою привернути увагу громадськості до питань захисту та збереження всесвітньої культурної спадщини. Також він дає можливість більше дізнатися про різноманіття світової спадщини та про сили, які прикладаються для її захисту та збереження.

Всесвітній день радіоаматора

18 квітня 1925 року в Парижі заснували Міжнародну спілку радіоаматорів. Завдяки цій події у радіоаматорів і з’явився привід щороку відзначати успіхи та досягнення. А членами цієї організації сьогодні є радіоаматори із понад ста п’ятдесяти країн світу.

День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

28 жовтня 1992 року Президент України підписав Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно з яким Товариство було визнано єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади у їх діяльності у гуманітарній сфері.

Що сталося в Україні та світі 18 квітня

1870 – I Ватиканський собор прийняв догмат про непогрішність Папи Римського;

1902 – Вперше для впізнання злочинця застосували дактилоскопію;

1925 – Утворено Міжнародний радіоаматорський союз.

1949 – Вихід Ірландії з Британської співдружності та проголошення її республікою.

1980 – Великобританія визнала незалежність Зімбабве;

1995 – Київська міська рада ухвалила рішення про повернення стародавнього герба міста Києва із зображенням Архангела Михайла;

2008 – Групі дослідників з університету Манчестера на чолі з Костянтином Новосьоловим вдалося створити найменший у світі одноелектронний транзистор, сконструйований на основі графенових наноплівок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні