Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРосіяни намагаються прорвати оборону на 4 напрямках – інформація Генштабу на ранок...

Росіяни намагаються прорвати оборону на 4 напрямках – інформація Генштабу на ранок 7 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 5 ракетних і 18 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби відбито понад 40 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Російська федерація продовжує використовувати повітряний простір та територію республіки у Білорусі. Разом з тим ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп’янському напрямку ворожі обстріли зазнали Фіголовка, Новомлинське, Дворічна, Західне, Лиман Перший, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна та Спірне. Артилерійські обстріли отримали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне та Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Біла Гора. Підрозділи сил оборони відобразили 16 атак супротивника на цій ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Олександро-Шультине, Диліївка та Шуми Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямах противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Північне, Першотравневе та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Мар’їнку, де було відбито 19 ворожих атак. Водночас, ворожі обстріли зазнали Новокалинова, Авдіївка, Нетайлово, Первомайське, Мар’їнка та Перемога.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не робив. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріл понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області, а також Антонівка та Херсон.

У населених пунктах Джанкойського району тимчасово окупованого Криму загарбники залучають до будівництва фортифікаційних споруд місцеве населення. Відомо, що до інженерних робіт переважно залучаються чоловіки, більшість із яких наркомани та особи з алкогольною залежністю. Працівникам окупанти обіцяють грошову винагороду, проте люди її не отримують або одержують не в повному розмірі.

Зафіксовано випадки, коли ошукані люди відмовляються йти на подальшу співпрацю, після чого озброєні окупанти силою змушують їх копати траншеї.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, наші захисники знищили 3 БпЛА різних типів (Орлан-10, Supercam та Ланцет-3), а також 3 кориговані авіаційні бомби. Підрозділи ракетних військ та артилерії, в той же час, вразили 2 райони зосередження живої сили противника, 2 склади паливно-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні