Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАвіація Сил оборони завдала 17 ударів по окупантам – зведення Генштабу на...

Авіація Сил оборони завдала 17 ударів по окупантам – зведення Генштабу на ранок 6 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Минулої доби було відбито понад 60 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних і 29 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Протягом доби противник здійснив обстріл населених пунктів Тур’я, Леонівка, Печенюги Чернігівської області; Середина-Буда, Стукалівка, Бессалівка та Волфін Сумської області, а також Одноробівка, Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Ненудне, Огурцове, Зибіне та Бочкове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожі обстріли зазнали Тополь, Фіголовка, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ, Кучерівка, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районах Невського та Серебрянського лісництва. Артилерійські обстріли отримали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Зарічне, Торське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати.

Також, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Богданівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони відбили близько 20 атак противника на вказаній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Новодмитрівка, Біла Гора, Клебан-Бик, Торецьк та Шуми Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Лише біля Мар’їнки здійснив понад 25 безуспішних атак. Водночас, ворожі обстріли зазнали Новокалинова, Бердичі, Ласточкино, Авдіївка, Нетайлово, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Перемога.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не робив.

Для корекції вогню артилерії активно застосовував БпЛА. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник нарощує у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Обстріляв понад 35 населених пунктів. Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області; Малинівка, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новопавлівка, Кам’янське Запорізької області, а також Новоолександрівка, Гаврилівка, Новоберислав, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Антонівка, Степанівка та Чорнобаївка Херсонської області.

Противник продовжує використовувати медичні установи тимчасово захоплених територій у своїх цілях.

Так, місцеву лікарню Малої Білозерки у Запорізькій області окупанти облаштували під військовий шпиталь. Наразі у цивільному медичному закладі працюють російські медики. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

У той же час, наші захисники знищили російський вертоліт Ка-52 і 2 БпЛА типу Орлан і Supercam.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні