Новини

Секретний інгредієнт для паски: щоб випічка була смачною і довго не черствіла

Виявляється, все дуже просто, причому нічого новомодного додавати не потрібно. Все придумано та випробувано до нас.

Секретним інгредієнтом є звичайний смалець, який кожен може приготувати вдома. Для цього потрібно купити або шматочок сала, а якщо ціна кусається, підійде і нутряк, він зазвичай коштує в рази дешевше. Головне, щоб він не мав сторонніх запахів.

Паски на смальці виходять високими, смачними, ароматними та вологими.

Бюджетний рецепт паски на смальці

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 80-90 г;
  • Пресовані дріжджі – 20 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Смалець – 50 г;
  • Родзинки – 50 г

Приготування:

  1. У велику миску треба налити тепле молоко. Розкришити пресовані дріжджі, додати ложку цукру від загальної кількості та ретельно перемішати, щоб дріжджі розчинилися.
  2. Додати 4 ст. л. борошна від загальної кількості і замісити рідке тісто як на млинці. Накрити все це рушником та відправити в тепле місце на 1 годину.
  3. За годину до опари додати яйця, цукор, пакетик ванільного цукру та смалець, який краще заздалегідь розтопити.
  4. Поступово додавати борошно (2-3 етапи) і замішувати тісто. Тісто має бути м’яким та еластичним, не потрібно надто забивати його борошном. В ідеалі тісто потрібно вимішувати руками близько півгодини.
  5. Відправити тісто назад у миску, прикрити рушником і залишити в теплі на 2 години.
  6. Після цього тісто знову потрібно перемішати. У цей момент за бажанням можна додати цедру апельсина і промиті і добре просушені родзинки. Перемішайте все, щоб родзинки з’єдналися з тістом.
  7. Можна приступати до формування паски. Візьміть шматочок тіста, щоб він заповнював трохи більше однієї третьої форми, сформуйте колобок і покладіть у форму. Родзинки бажано забрати зверху, оскільки вони підгорятимуть. Потім потрібно накрити форми рушником та залишити на годину, щоб тісто піднялося практично до країв форми. Випікати паски потрібно при температурі 165 градусів приблизно 40-50 хвилин, щоб вони добре підрум’янилися.

Новое на сайте

  • Статті

Як уникнути шахрайства при оформленні кредиту

У світі, де фінансові операції все частіше проводяться онлайн, ризик стати жертвою шахрайства існує завжди,…

06/05/2024 17:19
  • Пенсійна справа
  • Статті

Мінімальна пенсія зросла: чому не збільшився розмір доплати за наднормативний стаж

Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…

06/05/2024 16:53
  • Новини

Закон про мобілізацію вимагає уточнення інформації: які є способи оновлення облікових даних

18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію.

06/05/2024 15:42
  • Домашня енциклопедія
  • Новини

Домашні цукерки за 10 хвилин: найпростіший рецепт улюблених солодощів

Приготуйте чудове шоколадно-горіхове частування до кави або чаю.

06/05/2024 15:00
  • Комуналка
  • Новини

Податки, комуналка, проїзд: за що пенсіонери можуть не платити

Які пільги діють в Україні для громадян, які вийшли на пенсію за віком?

06/05/2024 14:20
  • Новини

Новий тариф на електроенергію: коли доведеться платити більше

Дія чинного тарифу на електроенергію закінчується 31 травня. Чи підвищать тарифи для населення — що…

06/05/2024 13:45