Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: які свята відзначають в Україні 6 квітня

Цей день в історії: які свята відзначають в Україні 6 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
6 квітня 2023 року – четвер. Цього дня у світі відзначають Міжнародний день спорту, Всесвітній день настільного тенісу та День працівників слідчих органів в Україні.

Міжнародний день спорту

23 серпня 2013 року Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила рішення відзначати 6 квітня як Міжнародний день спорту. Офіційна назва Дня – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

Цей день обрано не випадково. Цього дня в 1894 році в Афінах розпочалися І Олімпійські ігри сучасності, які зібрали атлетів із 14 країн. Проте вони відрізнялися від ігор сучасності. Не було Олімпійського вогню, клятви та параду країн-учасниць, вручення золотих медалей. На церемонії в Афінах виступив із короткою промовою король Греції Георг I, започаткувавши таку традицію для наступних Олімпіад.

Всесвітній день настільного тенісу

Всесвітній день настільного тенісу ще молоде свято – вперше відзначили 6 квітня 2015 року. Він був приурочений до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру.

Ініціаторами започаткування нової спортивної дати виступила Міжнародна Федерація настільного тенісу з метою популяризації цього виду спорту, його просування в різних країнах, об’єднання людей, які захоплюються ним, і, звичайно ж, пропаганди здорового способу життя. А настільний теніс (відомий також як “пінг-понг”) з’явився понад сто років тому, а сьогодні він є олімпійським видом спорту (з 1988 року). Це спортивна гра, яка базується на перекиданні спеціального м’яча ракетками на ігровому столі з сіткою за певними правилами. Метою гравців є досягнення ситуації, коли противник не зможе відбити або неправильно відіб’є м’яч.

День працівника слідчих органів

6 квітня в Україні – День працівника слідчих органів. Це професійне свято було засноване у 1963 році. Право проведення попереднього слідства було передано Міністерству охорони громадського порядку, яке пізніше було перейменовано на МВС. Введення Указу в дію та початок початку слідчого апарату органів внутрішніх справ. Установа слідчого апарату органів внутрішніх справ мало закономірний характер. Воно було зумовлене практичними потребами боротьби зі злочинністю. Практика показала, що це рішення виявилося цілком виправданим. За 40 років органи попереднього слідства МВС сформувалися та зміцніли, визначились найбільш доцільні структура, стиль та методи роботи.

Що сталося в Україні та світі 6 квітня

1917 – Розпочав свою роботу Всеукраїнський Національний конгрес;

1941 – Німецько-італійські війська розпочали військові дії проти Королівства Югославія;

1968 – Групу Pink Floyd залишив її засновник Сід Барретт;

1970 – Група Led Zeppelin під час свого п’ятого туру США отримала звання почесних громадян міста Мемфіс;

1992 – Microsoft представила операційну систему Windows 3.1;

2016 – Нідерланди на консультативному референдумі відкинули асоціацію України та ЄС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні