П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу за напрямками на ранок...

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу за напрямками на ранок 22 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Противник веде наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах, на інших – обороняється.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 114 ворожих атак на східній ділянці фронту.

Російський агресор не перестає ігнорувати закони та звичаї війни, обстрілює населені пункти, а також об’єкти критичної інфраструктури.

Минулої доби окупанти завдали 10 ракетних і 32 авіаційних ударів, а також здійснили 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах.

Так, цієї ночі, 22 березня, противник завдав чергового масованого авіаційного удару БпЛА «Шахед-136».

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Найвище керівництво республіки Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації, надає свою інфраструктуру для підготовки підрозділів супротивника. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах. Минулої доби зробив обстріл районів населених пунктів Хренівка та Михальчина Слобода Чернігівської області; Атинське, Іскрисківщина, Волфіно, Павлівка, Басівка, Юнаківка та Попівка на Сумщині та Басові, Козача Лопань, Стрілка, Глибоке, Вовчанськ та Великий Бурлук Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник продовжує спроби зламати нашу оборону.

Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Білогорівка та Веселе. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Красне Перше, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське та Білогорівка – Луганської, а також Торське, Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки.

Наші захисники цілодобово відбивали численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Кліщіївка та Майорськ. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Желєзнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Годин Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Красногорівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Північного, Водяного, Першотравневого, Мар’їнки та Перемоги – успіху не мав.

Майже 20 невдалих спроб наступу було здійснено ворогом у районі Мар’їнки. Ворожі обстріли зазнали Ласточкино, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар у Донецькій області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється. Обстріляв райони населених пунктів Новополь Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське – Запорізької області, а також Херсон, Берислав, Понятівка, Даріївка та Антонівка – Херсонської області.

Минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів.

У той же час, наші захисники збили 15 ворожих БпЛА різних типів, а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційну станцію та один інший важливий об’єкт противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні