Яйця передусім цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту.
Також у курячому яйці є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку.
Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання .
Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.
Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.
Цього тижня на нас чекають цікаві та насичені події, які допоможуть нам краще зрозуміти свою…
Восени наша шкіра зазнає змін через зниження температури, підвищення вологості повітря і вплив вітру. Це…
Квашену капусту можна використовувати не тільки як закуску або один з інгредієнтів для салатів.
Усі ми стежили за виборами в США. І навіть на сторінках газети «На пенсії» вивчали…
Часто в консультаціях дієтологів та нутриціологів можна зустріти рекомендації включити в меню лляний кисіль. У…
Щоб дізнатися про нарахування субсидії на опалювальний період, більше не потрібно телефонувати або йти до…