Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про реальну ситуацію на фронті: ворог завдає ударів у...

У Генштабі розповіли про реальну ситуацію на фронті: ворог завдає ударів у 12 напрямках

Этот материал также доступен на русском языке
Ворог продовжує наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. За добу українські військові відбили понад 100 атак російських окупантів. Загарбники завдали 34 авіаційних ударів, з яких 11 - із застосуванням безпілотників "Шахед-136", майже всі з яких були збиті.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ вранці 18 березня.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація – без істотних змін. РФ продовжує зберігати військову присутність біля Білорусі, але без явного формування наступальних угруповань. Противник продовжує інженерне обладнання території у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ.

Окупанти минулої доби здійснили мінометні та артилерійські обстріли районів 14 населених пунктів, серед яких: Старикове, Волфіно та Соляники в Сумській області; Стрілка, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Червоне Перше, Кутьківка, Дворічна, Західна, Тернова та Тиха у Харківській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник протягом попередньої доби безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ. Ворог обстріляв райони 13 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення: зокрема, Веселого, Гряниківки, Вільшаної, Крохмального, Берестового, Діброви та Андріївки у Харківській області; Новоєгорівки, Невського, Білогорівки, Новоселівського та Краснопопівки у Луганській області; Новоселівки в Донецькій області.

На Бахмутському напрямі окупанти не припиняли штурмувати Бахмут. Сили оборони України відбили атаки в районах Кліщіївки та Івановського. Поблизу лінії зіткнення ворог здійснював обстріл населених пунктів Міньківка, Оріхово-Василівка, Железнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка, Олександро-Шультине, Предтечине та Часів Яр у Донецькій області. Від ворожих обстрілів постраждало 11 населених пунктів у цьому напрямку.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Авдіївка, Мар’їнка, Північне та Першотравневе Донецької області. Під ворожі обстріли потрапили райони 21 населених пунктів, серед яких Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Маринка, Вугледар, Велика Новосілка, Золота Нива, Парасковіївка, Тоненьке, Північне, Первомайське, Невельське, Победа Донецька область.

На Запорізькому та Херсонському напрямах війська РФ продовжували оборонятися, при цьому інтенсивно обстрілювали населені пункти Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Кам’янське, Ольговське, Красне, Волшебне, та Степове у Запорізькій області; Времівка та Новопіль у Донецькій області; Добра Надія у Дніпропетровській області; Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Берегове, Громадне, Кізоміс, Михайлівка, Республіканець, Новоберислав, Херсон, Новосілка, Шилова Балка, Одрадокам’янка, Миколаївка, Тягін Розлив у Херсонській області. Загалом під обстріл потрапили майже 40 населених пунктів.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили 2 райони зосередження особового складу противника та 1 позицію розгортання його засобу ППО.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні