П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 16 березня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 16 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста вісімдесят шоста доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не зважаючи на втрати. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби ворог здійснив понад 75 атак на зазначених напрямках.

Отримуючи потужний опір від Сил оборони, російська федерація продовжує застосовувати тактику терору до мирного населення України, не припиняє завдавати ударів і обстрілів населених пунктів. Минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, у тому числі і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки Білорусь відбувається підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом доби ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Хринівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області; Єлине, Старикове, Атинське, Волфіне, Степове, Кондратівка, Покровка та Грабовське Сумської області та Лемищини, Стрілка, Червоне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії в районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва та Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі ворог не залишає спроб штурмувати Бахмут. Нашими захисниками відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Ворожі обстріли зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них – Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Годин Яр, Предтечино, Олександро-Шульгіно, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах ворог вчинив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Авдіївка, Північне, Нетайлове, Першотравневе, Невельське, Мар’їнка та Вугледар. На зазначеній ділянці фронту, минулої доби, найбільше атак зафіксовано в районі Мар’їнки – 12, всі вони відбиті нашими захисниками. Ворожі обстріли зазнали районів, зокрема, Новокалинове, Кам’янка, Ластівчине, Авдіївка, Георгіївка, Невельське, Перемога, Вугледар, Времівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник веде оборонні дії. Обстріли зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Марганець – Дніпропетровська; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

Минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні