П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та найскладніші напрямки на ранок...

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та найскладніші напрямки на ранок 15 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Триває триста вісімдесят п'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом доби противник завдав 40 авіаційних, 12 ракетних ударів і здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Один із ракетних ударів завдано по місту Краматорськ – пошкоджено триповерхову житлову будівлю, є загиблі та поранені серед місцевого населення.

Ще один ракетний удар стався містом Затоки Одеської області – уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу “Золота Рибка”. Жертв та втрат серед місцевого населення немає.

Також противник завдав ракетного удару по об’єкту цивільної інфраструктури населеного пункту Іванівка Херсонської області.

Є постраждалі серед місцевого населення та пошкоджено як мінімум один приватний будинок.

Основною метою противника за минулу добу, як і раніше, залишалися спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

З цією метою він зосередив зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

Завдяки професійним та злагодженим діям, наші захисники відбили більше 90 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас ворог продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник зберігає свою військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки. Також протягом попередньої доби ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Окупанти здійснили артилерійські обстріли 4 населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення в Харківській області (Дворічна, Гряниківка, Масютівка та Крохмальне); 7 населених пунктів Луганської області: Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка, Золотарівка та Краснопопівка. Також під вогневий вплив потрапили Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. У той же час нашими захисниками відбиті атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка. Ворожі обстріли зазнали 15 населених пунктів Донецької області поблизу лінії зіткнення. Серед них – Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Костянтинівка.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Новокалиневе, Північне, Первомайське, Новомихайлівка, Перемога та Водяне Донецької області. Ворожі обстріли зазнали районів 16 населених пунктів Донецької області: Бердичі, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Красногорівка, Невельське, Маринка, Георгіївка, Вугледар, Парасковіївка, Очеретине, Орлівка, Перемога, Пречистівка та Нескучне.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник вів оборонні дії. Обстріляв 17 населених пунктів Запорізької області, поблизу яких ведуться бойові дії. Зокрема, Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Степногірськ. Вогняний вплив зазнали також Приміське Дніпропетровської області; Очаків – Миколаївській та 20 населених пунктів Херсонської області. Серед них – Золота Балка, Михайлівка, Качкарівка, Веселе, Іванівка, Микільське, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське та Херсон.

Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, 3 удари по місцях розгортання ЗРК супротивника та 3 удари по інших важливих об’єктах окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження особового складу противника, 3 пункти управління підрозділами армії РФ та розгорнуту позицію ППО противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні