Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на середу, 15 березня

Магнітні бурі на середу, 15 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі? Як організувати власний день?

У середу, 15 березня, Землі очікується слабка магнітна буря рівня G1.

Магнітна буря такої сили може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин. Також магнітна буря може вплинути на здоров’я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними.

Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С3,11. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у середу геомагнітне поле буде від спокійного до слабкого штормового рівня. Сонячна активність, мабуть, буде низькою.

Сонячна активність на 15 березня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 30%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 10%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 5%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
  • Кількість сонячних плям – 20.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як поводитися під час магнітних бур. Це важливо для метеозалежних людей

Лікар-терапевт Надія Чернишова порадила метеозалежним людям, як поводитися під час магнітних бур.

У такі періоди важливо дотримуватися деяких правил.

Важливо виключити з раціону каву, алкоголь, віддати перевагу трав’яним чаям та чистій воді, не перевантажувати травну систему. До того ж у період магнітних бур у метеозалежних людей може підвищуватися чи знижуватися тиск, з’являтися біль голови і слабкість. Важливо стежити за повідомленнями про магнітні бурі.

Лікар підкреслила, що в такі дні краще утримуватись від серйозних справ, уникати фізичних та розумових навантажень. При цьому не варто відмовлятися від легкої ранкової зарядки та прогулянки на свіжому повітрі.

«У ці дні не потрібно призначати якихось серйозних справ та влаштовувати великі фізичні чи розумові навантаження. Бажано пережити їх у спокійному режимі без стресів та зайвої напруги», — зазначила Чернишова.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні