Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 14 березня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 14 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста вісімдесят четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Незважаючи на значні втрати, противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили понад 100 ворожих атак на зазначених напрямках.

Російська федерація використовує тактику терору, невибірково обстрілює населені пункти, тим самим грубо порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних ударів, у тому числі і по об’єктах цивільної інфраструктури Сумської та Донецької областей.

Є загиблі та поранені мирні громадяни. Також ворог завдав 35 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на усій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Продовжуються роботи з інженерного обладнання ворожих позицій у прикордонних районах Білгородської області. Протягом доби ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області, Зноб-Новгородське, Середина-Буда, Бачевськ, Есмань, Старикове, Шалигине, Білопілля та Краснопілля Сумської області та Стрелеча, Глибоке, Лук’янці, Гатище, у Харківській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Гряниківка, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Новоселівське, Харківської області; Макіївка, Діброва та Білогорівка – Луганської та Спірної Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут. Наші воїни відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Григорівка та Іванівське. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Курдюмівка, Біла Гора, Костянтинівка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Невельське, Нетайлове, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Вугледар. Ворожі обстріли зазнали райони понад 15 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них – Кам’янка, Авдіївка, Тоненьке, Північне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник веде обороні дії. Обстріли зазнали райони понад 50 населених пунктів, недалеко від лінії зіткнення, зокрема, Ольгівське, Чарівне, Новоандріївка, Степове Запорізької області, а також Качкарівка, Новосілка, Козацьке, Іванівка, Інженерне, Херсон та Камишани Херсонської області.

Протягом доби наша авіація завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів.

А підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, 3 боєприпаси та 4 засоби радіоелектронної боротьби загарбників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні