П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – інформація Генштабу щодо російського вторгнення на ранок...

Що відбувається на фронті – інформація Генштабу щодо російського вторгнення на ранок 10 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста вісімдесята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури нашої держави і будинках цивільного населення.

Російський агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України.

Ворог продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

Усього минулої доби противник здійснив пуск 95 ракет різного базування.

34 ракети знищено нашими захисниками. Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав 8 БпЛА типу Шахед-136, половина яких збита. Здійснив 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на усій території України.

Противник не залишає спроб оточити місто Бахмут.

Основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Минулої доби наші воїни відбили на них 102 атаки противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Російська федерація зберігає військову присутність біля республіки Білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено. У той самий час противник продовжує інженерне устаткування території у прикордонних районах Курської області. Минулої доби ворог обстріляв з артилерії Єлині Чернігівської області; Середина-Буда та Атинське – Сумська та Козача Лопань, Стрілка, Червоне, Вовчанськ та Бологівка на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагається покращити тактичне становище. Обстріляв, зокрема, Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку, Західне, Кислівку, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське, Діброву та Краснопопівку у Луганській області, а також Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмових дій міста Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Івановського. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Желєзнянське, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Північне, Першотравневе, Невельське, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області. Ворожі обстріли зазнали Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Перемога, Вугледар, Пречистівка та Ненудне.

На Запорізькому та Херсонському напрямах окупанти обороняються. Обстріляли райони населених пунктів Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське – Запорізька, а також Михайлівка та Херсон. Вкотре російські загарбники, щоб дискредитувати Сили оборони України, вчиняють злочинні дії на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Цього разу на мінометні обстріли окупантів зазнали мешканці міста Олешки.

У Рубіжному Луганської області ворог розміщує особовий склад у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням.

Військовослужбовці окупаційних військ розселяються першому і другому поверхах, а вище залишають проживати громадянських людей.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару зенітно-ракетного комплексу на вогневій позиції.

Підрозділи ракетних військ та артилерії в той же час вразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичні центри, 3 склади боєприпасів, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні