П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо при варінні яєць додають часточку лимона: корисна хитрість розумних господинь

Навіщо при варінні яєць додають часточку лимона: корисна хитрість розумних господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що варіння яєць – звичайна справа, але саме при їх приготуванні часто виникають проблеми. То шкаралупа тріснула і білок витік, то шкаралупа настільки щільно прилягає до поверхні яйця, що видалити її дуже складно.

Саме з цих причин розумні господині вдаються до найрізноманітніших хитрощів, щоб упоратися з можливими складнощами.

Деякі з них додають при варінні яєць лимон або лимонну кислоту. Вся справа в тому, що навіть якщо на шкаралупі є тріщини, кислота лимона не дозволить білку вирватися назовні.

А ще, лимон помітно полегшує процес відокремлення шкаралупи.

Лимон, а точніше, його часточку потрібно відправляти в каструлю ще до того, як туди опускають яйця. Частку лимона можна сміливо замінити ложкою свіжого соку.

Якщо цитруса не виявилося на кухні, можете замість нього додати трохи лимонної кислоти (досить дрібки).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати яйця – гострим або тупим кінцем униз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні