П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіниві хачапурі на сковороді - перевірений рецепт

Ліниві хачапурі на сковороді – перевірений рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
В основному хачапурі готують із дріжджового тіста, а це означає, що потрібно хоча б годину-півтори почекати, поки тісто підійде. Але якщо гості на порозі – врятує простий, але перевірений рецепт хачапурі на кефірі.

Інгредієнти:

  • кефір – 140 мл,
  • яйце – 1 шт.,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • цукор – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 1 столова ложка,
  • борошно – 250 г,
  • розпушувач – 3 г,
  • сода – щіпка,
  • сир сулугуні – 180 г,
  • олія – до смаку.

Приготування:

  1. Змішати теплий кефір, яєчний жовток, сіль (0,5 чайної ложки), цукор, олію.
  2. Борошно змішати з содою та розпушувачем, потім потроху влити масу кефіру.
  3. Руками замісити тісто, перекласти його в миску та накрити плівкою.
  4. Сир натерти на тертці, додати білок, сіль (0,5 чайної ложки) і перемішати.
  5. Поділити сир на дві частини та сформувати з нього кульки.
  6. Тісто також розділити на дві частини і надати йому округлу форму.
  7. Кульки з тіста накрити рушником на 5 хвилин.
  8. Тісто розкачати, у центр викласти сир і закрутити як хінкалі (підняти бортики тіста до центру, зібрати пальцями в гармошку і закрутити в джгут).
  9. Потім перевернути і розкачати качалкою до 20 см у діаметрі.
  10. Розігріти сковороду і випікати на ній хачапурі з обох боків під кришкою на маленькому вогні.
  11. Перед подачею хачапурі потрібно змастити вершковим маслом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні