Новини

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 22 лютого

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Куземівка та Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут та Курдюмівка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворожі обстріли зазнали районів населених пунктів Бачівськ, Брускі, Павлівка, Ворожба та Грабовське Сумської області, а також понад 20 районів населених пунктів у Харківській області. Серед них – Стрілка, Мороховець, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Волохівка, Бударки, Бологівка та Колодязне.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник здійснив обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Куп’янськ та Берестове Харківської області; Стельмахівка, Іванівка, Невське, Краснопопівка, Діброва та Білогорівка в Луганській області та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріляли райони 21 населеного пункту. Зокрема, це – Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Берхівка, Бахмут, Ступочки, Кліщіївка, Озарянівка та Торецьк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах ворог з артилерії обстріляв населені пункти Новобахмутівка, Авдіївка, Першотравневе, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескуч.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Новосілка, Времівка та Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Малинівка, Магдалинівка, Павлівка, Степове, Кам’янське, Новоандріївка, Оріхів, Чарівне, Новодані.

На Херсонському напрямку від вогню з РСЗВ постраждав Херсон. Є жертви серед цивільного населення. Також під удар ворожої артилерії потрапило 18 населених пунктів. Серед них – Михайлівка, Дудчани, Мілове, Томарине, Дорожне, Берислав, Миколаївка, Козацьке, Веселе, Антонівка та Величезне.

На тимчасово захопленій частині Херсонщини противник продовжує насильницьку паспортизацію населення.

Російські окупаційні війська разом із поліцією посилили перевірки на блокпостах та загрожують виселенням з початку березня всім громадянам, які не отримають російський паспорт.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Новое на сайте

  • Новини

Повітряний, м’який і вологий: найкращий рецепт пирога на всі випадки життя: запасіться склянкою

Від шматочка такого пирога важко відмовитися, він повітряний, ароматний, м'який. З таким пирогом і торта…

19/05/2024 06:32
  • Новини

Так курячі яйця їсти не можна – небезпечно для здоров’я: не нехтуйте цими правилами

Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…

18/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю: де чекати грозових опадів 19 травня

Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…

18/05/2024 21:47
  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 19 травня

У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.

18/05/2024 21:10
  • Новини

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…

18/05/2024 20:55
  • Новини

Побутова хімія не знадобиться: прості способи легко помити вікна без розводів

Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…

18/05/2024 19:26