Інгредієнти:
- сира біла квасоля – 250 грам (1,5 склянки),
- лимон – 1 шт.,
- часник – 1 зубчик,
- кунжут – 75 грам,
- олія – 4 столові ложки,
- паприка та зіра – по одній дрібці,
- цукор – 1 чайна ложка,
- сода – 1/3 чайної ложки,
- сіль і чебрець – за смаком.
Приготування:
- Квасолю замочити на 2 години в гарячій воді, додавши соду.
- Воду злити, промити бобові прохолодною водою і відварити з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1:4). Готову квасолю процідити, але відвар не виливати.
- Кунжут обсмажити на сковороді на невеликому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнити його до пастоподібного стану у ступці.
- З охолодженою квасолею змішати пасту з кунжуту, дрібно рубаний часник, паприку, зіру, сіль та цукор.
- Додати сік одного лимона.
- За допомогою блендера довести суміш до однорідної маси.
- Додати олію, 5 столових ложок відвару і знову перебити в блендері.
- Подавати з лавашем або чорним хлібом.