Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким категоріям українців планують суттєво збільшити допомогу з безробіття: кого торкнеться

Деяким категоріям українців планують суттєво збільшити допомогу з безробіття: кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
Одна з головних проблем внутрішньо переміщених осіб – пошук нового місця роботи. На даний момент в Україні зареєстровано майже 5 млн переселенців, а вакансій – дуже мало.

Нардепи підготували законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (№ 8421), який покликаний покращити матеріальне становище переселенців, повідомляє «Закон і Бізнес».

Документ передбачає деякі пільги для таких осіб. Зокрема, розмір допомоги з безробіття не залежатиме від тривалості пошуку нової роботи і складе 100% від розрахованої суми, яка визначається з урахуванням страхового стажу. В даний час у другу половину терміну, на який призначено допомогу, виплати зменшуються до 50%.

Крім того, для осіб, які раніше проживали на тимчасово окупованих територіях, а також для тих, хто не може підтвердити свій страховий стаж, розмір допомоги збільшать на 50%. Також таким ВПО допомогу виплачуватимуть не 120, а 360 календарних днів.

Нагадаємо, що за загальним правилом розмір допомоги по безробіттю визначається в відсотках до середньої заробітної плати в залежності від страхового стажу:

  • до 3 років — 50 відсотків;
  • від 3 до 6 років — 55 відсотків;
  • від 6 до 12 років — 60 відсотків;
  • від 12 до 18 років — 65 відсотків;
  • від 18 до 24 років — 70 відсотків;
  • від 24 до 30 років — 75 відсотків;
  • понад 30 років — 80 відсотків.

До того ж, у період воєнного стану тривалість виплати допомоги з безробіття для всіх категорій безробітних становитиме не 90 календарних днів, як зараз, а 180.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні