Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 13 лютого

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 13 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Розпочалася триста п'ятдесят п'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник зазнає значних втрат, особливо в живій силі. Зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Кремінна та Білогорівка в Луганській області; Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське та Кліщіївка у Донецькій області та Залізничне у Запорізькій області.

У той же час противник завдав 4 ракетних ударів і здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворожих обстрілів зазнали райони 18 населених пунктів. Серед них – Товстодубове, Бачівськ, Басівка та Попівка Сумської області та Червоне, Глибоке, Вовчанськ, Фіголовка, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли 22 районів населених пунктів. Зокрема, це – Кислівка, Котлярівка, Піщане та Берестове Харківської області та Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Спірне, Васюківка, Івано-Дар’ївка, Парасков’ївка, Желєзнянське, Годин Яр, Бахмут, Ступочки та Кліщіївка. Усього – 16 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 25 населених пунктів, включаючи Авдіївку, Першотравневе, Золоту Ниву, Невельське, Красногорівку, Мар’їнку, Пречистівку та Богоявленку Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали Времівка та Новопілля Донецької області; Гуляйполе, Степове, Ольгівське, Новоданилівка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Степногірськ та Чарівне Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони 20 населених пунктів, зокрема Мілове, Зміївка, Республіканець, Новокаїри, Веселе, Микільське, Антонівка та Дніпровське Херсонської області.

Для посилення контрдиверсійних заходів на тимчасово зайнятих територіях Херсонщини противник направив туди близько 200 військовослужбовців росгвардії. Їх розселили на території бази відпочинку Чайка у населеному пункті Лазурне, а для безпеки окупантів у селищі обмежено пересування місцевих мешканців.

Через низький рівень забезпечення зимовим обмундируванням із січня поточного року значно зросла кількість військовослужбовців російських окупаційних військ із ознаками обмороження кінцівок. Так, у медичних закладах Горлівки Донецької області кількість пацієнтів із таким діагнозом становить до 30 відсотків усіх поранених.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Наші ракетники та артилеристи вразили 10 районів зосередження живої сили, 1 позицію протиповітряної оборони та 3 склади боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні