П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи є користь від відвару родзинок?

Чи є користь від відвару родзинок?

Этот материал также доступен на русском языке
Відвар ізюму має потужну дію на здоров'я, покращуючи роботу органів, підвищуючи імунітет та очищуючи організм. Його можна вживати як для профілактики, так і для лікування захворювань.

 Якщо ви плануєте пити відвар з лікувальною метою, то обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

1. Родзинки містять багато калію. Цей мінерал дуже важливий для роботи серця та серцево-судинної системи. У вигляді відвару калій із родзинок швидше засвоюється і може стати паличкою-виручалочкою при задишці, занепаді сил, спричиненому слабкістю серцевого м’яза. Він також показаний усім під час підвищених навантажень.

2. Напій від запорів. Калій важливий і для роботи кишечника. Напій ефективний при запорах і допомагає при кишкових інфекціях.

3. Вітаміни групи В для нервової системи. Відвар із родзинок і самі родзинки показані і при нервовому перенапруженні, розумовій втомі, при безсонні.

4. При застудах та зневодненні. Цей насичений мікроелементами та вітамінами напій приймають при застудах та ГРВІ з високою температурою, коли потрібно багато рідини і відновлення водно-сольового балансу. П’ють його і за будь-якої іншої причини зневоднення.

5. Родзинковий відвар від анемії. При залізодефіцитній анемії теж п’ють такий напій. Це не ліки, а лише частина корисної дієти. Гранатовий сік, яблука, яловичина і напій з родзинок – хороший раціон при анемії.

6. При проблемах з кістками. Родзинки містять бор, за рахунок цього пригнічують розвиток остеопорозу у людей похилого віку.

ЯК ПРИГОТУВАТИ?

Родзинки не треба кип’ятити на вогні, так вони втрачають частину корисних речовин.

  • Вимиті та вимочені родзинки слід запарювати в термосі. На літр окропу – 5 столових ложок ягід.
  • Залийте, потримайте у щільно закритому термосі 30-40 хвилин і все – готовий напій готовий.

Ягоди не викидайте, з медом вони – чудовий десерт.

Протипоказання: цукровий діабет, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки.

Нещодавна ми розповідали про чарівні властивості спецій та сухофруктів. 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні