Якщо ви плануєте пити відвар з лікувальною метою, то обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
1. Родзинки містять багато калію. Цей мінерал дуже важливий для роботи серця та серцево-судинної системи. У вигляді відвару калій із родзинок швидше засвоюється і може стати паличкою-виручалочкою при задишці, занепаді сил, спричиненому слабкістю серцевого м’яза. Він також показаний усім під час підвищених навантажень.
2. Напій від запорів. Калій важливий і для роботи кишечника. Напій ефективний при запорах і допомагає при кишкових інфекціях.
3. Вітаміни групи В для нервової системи. Відвар із родзинок і самі родзинки показані і при нервовому перенапруженні, розумовій втомі, при безсонні.
4. При застудах та зневодненні. Цей насичений мікроелементами та вітамінами напій приймають при застудах та ГРВІ з високою температурою, коли потрібно багато рідини і відновлення водно-сольового балансу. П’ють його і за будь-якої іншої причини зневоднення.
5. Родзинковий відвар від анемії. При залізодефіцитній анемії теж п’ють такий напій. Це не ліки, а лише частина корисної дієти. Гранатовий сік, яблука, яловичина і напій з родзинок – хороший раціон при анемії.
6. При проблемах з кістками. Родзинки містять бор, за рахунок цього пригнічують розвиток остеопорозу у людей похилого віку.
ЯК ПРИГОТУВАТИ?
Родзинки не треба кип’ятити на вогні, так вони втрачають частину корисних речовин.
- Вимиті та вимочені родзинки слід запарювати в термосі. На літр окропу – 5 столових ложок ягід.
- Залийте, потримайте у щільно закритому термосі 30-40 хвилин і все – готовий напій готовий.
Ягоди не викидайте, з медом вони – чудовий десерт.
Протипоказання: цукровий діабет, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки.
Нещодавна ми розповідали про чарівні властивості спецій та сухофруктів.