Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини330 днів війни: за минулу добу противник завдав 25 авіаційних ударів по...

330 днів війни: за минулу добу противник завдав 25 авіаційних ударів по території України

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста тридцята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам'янське, Соледар, Сіль, Червона Гора, Бахмут, Клищіївка, Олександро-Шульти , Перемога та Парасковіївка Донецької області.

Водночас противник завдав 25 авіаційних ударів і здійснив понад 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання авіаційних та ракетних ударів російською федерацією по цивільних об’єктах залишається високою на всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без змін. У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено. Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли районами населених пунктів Бучки Чернігівської області; Попівка – Сумський; Бударки, Землянки, Гатище, Зелене, Вовчанськ, Терново, Червоне, Кам’янка, Чавунівка, Новомлинськ та Дворічна Харківська область.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Курилівки, Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синківки, Берестового та Табаївки Харківської області, а також Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямі ворог обстріляв позиції Сил оборони біля Дружелюбівки Харківщини та Новоєгорівки, Невського, Краснопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки ворожої артилерії зазнали районів 22 населених пункти. Серед них – Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Майорськ, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Дружба.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Невельське, Першотравневе, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник знову обстрілював Велику Новосілку, Золоту Ниву та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали 24 населені пункти, зокрема, Времівка та Новопіль на Донеччині та Полтавка, Малинівка, Гуляйполі, Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонщині окупанти не припиняють терор цивільного населення.

Зокрема, обстріли з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали районів понад 20 населених пунктів. Серед них – Антонівка, Берегове, Веселе, Качкарівка, Бурштинове та Херсон. Постраждали мирні громадяни.

Наша авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження противника і 3 – по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів.

У той же час, збитий ворожий гелікоптер Ка-52 та БпЛА “Мерлін-ВР”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження окупантів, 1 склад боєприпасів та 2 інші важливі об’єкти ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні