П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 16 січня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 16 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста двадцять сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби противник завдав 2 ракетних ударів і зробив понад 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів залишається.

Противник веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах і зазнає значних втрат у живій силі.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Краснополівка, Спірне, Сіль, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Красногорівка, Перемога, Новомихайлівка до Донецька.

На Волинському, Поліському, Сіверському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

Водночас, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Середина-Буда, Павлівка, Кондратівка та Попівка Сумської області та Стариця, Гур’єв Козачок, Козача Лопань, Бударки, Вовчанськ, Стрілка, Червоне Перше, Огурцове, Тернове, Топо.

На Куп’янському та Лиманському напрямах ворог обстріляв райони 23 населених пунктів. Серед них – Дворічна, Котлярівка, Крохмальне, Берестове та Кислівка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Кузьмине та Краснопопівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали районів понад 25 населених пунктів. Зокрема, це – Спірне, Озарянівка, Кліщіївка, Івано-Даріївка, Соледар, Бахмут, Дружба Нью-Йорк та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку з танків та всього спектру артилерії обстрілювалися Георгіївка, Веселе, Авдіївка, Невельське, Першотравневе, Мар’їнка, Водяне, Орлівка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка та Микільські Дачі Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ у районах понад 24 населених пунктів, у тому числі: Милове, Гуляйполі, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Мала Ток , Плавне, Щербаки та Качкарівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник продовжує обстріл населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Постраждали 17 населених пунктів, зокрема Антонівка, Золота Балка, Гаврилівка, Львів, Садове та Херсон.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та 2 удари за його засобами протиповітряної оборони.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили та військової техніки, 1 склад боєприпасів та 1 засіб радіоелектронної боротьби ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні