Новини

323 дні війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 12 січня

Є небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка та Кремінна на Луганщині та Роздолівці, Сіль, Червона Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське та Красногорівка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововасилівка та Волківка Сумської області, а також Гур’єв Козачок, Стрілка, Стариця, Огурцово, Вовчанськ, Вільча та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічного, Західного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки та Первомайського Харківської області та Стельмахівки – Луганської.

На Лиманському напрямку під вогненну поразку потрапили Терни у Харківській області, а також Макіївка, Майданчик, Невське, Краснопопівка, Кремінна, Кузьмине та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Червона Гора, Підгородне, Бахмут, Годин Яр, Іванів Кліщівка, Диліївка та Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Красногорівку, Авдіївку, Водяне, Першотравневе, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Вільне поле Донецької області; Малинівка, Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Кам’янське та Плавні Запорізької області та Марганець на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку обстрілів із реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

Поблизу населеного пункту Раденськ Херсонської області, російські загарбники збудували мережу окопів та бліндажів з використанням морських контейнерів, які до цього облаштовувалися під польовий шпиталь.

Відомо, що у тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній «щит» і «русич».

Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших працівників силових структур, у пріоритеті – офіцери. Щоб хоч якось зацікавити потенційним кандидатам, обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не залучатимуть до бойових дій на території України.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала двадцяти ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Минулої доби наші воїни збили вертоліт Ка-52, а також два розвідувальні БпЛА типу «орлан-10».

Наші ракетники та артилеристи вразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три боєприпаси загарбників.

Новое на сайте

  • Новини

У Генштабі розповіли про обстріли та ситуацію на фронтах – військове зведення на 3 травня

Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога…

03/05/2024 07:59
  • Новини

Розпочався прийом заявок на виплати від Карітас – як зареєструватися на грошову допомогу

В одній з областей України збирають дані на виплати цільової грошової допомоги. Як подати заявку,…

03/05/2024 07:39
  • Новини

Свята та народні прикмети 3 травня – навіщо у Страсну п’ятницю потрібно принести додому 12 свічок

3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…

03/05/2024 06:36
  • Новини

Смачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине молоко»

Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все…

03/05/2024 05:27
  • Новини

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…

02/05/2024 22:57
  • Статті

Гусеничні трактори: особливості конструкції, переваги використання

Гусеничні трактори є поширеною спецтехнікою, яка характеризується високою потужністю, маневреністю, широким спектром застосування. Вони застосовуються…

02/05/2024 22:42