Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини323 дні війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

323 дні війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 12 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста двадцять третя доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби окупанти завдали 4 ракетних (по цивільним об'єктам міст Лиман та Часів Яр Донецької області) та 23 авіаційних ударів. Крім того, було здійснено 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню в інших локаціях.

Є небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка та Кремінна на Луганщині та Роздолівці, Сіль, Червона Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське та Красногорівка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововасилівка та Волківка Сумської області, а також Гур’єв Козачок, Стрілка, Стариця, Огурцово, Вовчанськ, Вільча та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічного, Західного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки та Первомайського Харківської області та Стельмахівки – Луганської.

На Лиманському напрямку під вогненну поразку потрапили Терни у Харківській області, а також Макіївка, Майданчик, Невське, Краснопопівка, Кремінна, Кузьмине та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Червона Гора, Підгородне, Бахмут, Годин Яр, Іванів Кліщівка, Диліївка та Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Красногорівку, Авдіївку, Водяне, Першотравневе, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Вільне поле Донецької області; Малинівка, Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Кам’янське та Плавні Запорізької області та Марганець на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку обстрілів із реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

Поблизу населеного пункту Раденськ Херсонської області, російські загарбники збудували мережу окопів та бліндажів з використанням морських контейнерів, які до цього облаштовувалися під польовий шпиталь.

Відомо, що у тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній «щит» і «русич».

Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших працівників силових структур, у пріоритеті – офіцери. Щоб хоч якось зацікавити потенційним кандидатам, обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не залучатимуть до бойових дій на території України.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала двадцяти ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Минулої доби наші воїни збили вертоліт Ка-52, а також два розвідувальні БпЛА типу «орлан-10».

Наші ракетники та артилеристи вразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три боєприпаси загарбників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні