Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на неділю, 15 січня: чи буде шторм

Магнітні бурі в Україні на неділю, 15 січня: чи буде шторм

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітними бурями називають небезпечні для метеочутливих людей явища, що виникають через підвищення активності Сонця. Вчені постійно відстежують такі геомагнітні коливання і попереджають про них заздалегідь.

15 січня 2023 року спостерігатиметься низька геомагнітна активність, а ось уже 19 січня на нас чекає серйозна буря, до якої бажано підготуватися заздалегідь.

Основний рецепт захисту від магнітних бур – це здоровий сон та відпочинок. Крім того, слід знизити фізичні та психологічні навантаження, відмовитися від важкої, солоної та гострої їжі, кави та алкоголю. Потрібно пити багато води або трав’яного чаю. Також бажано включити в свій раціон продукти, що розріджують кров: імбир, цибуля, часник, буряк, оливки, гіркий шоколад.

Якщо вірити статистиці, вплив геомагнітних бур на собі відчувають 50-75% всього населення нашої планети. Він проявляється частими мігренями, нападами головного болю, безсонням, коливаннями артеріального тиску, а також прискореним серцебиттям. Причому багато людей реагують також на спалахи на Сонці, які провокують магнітні бурі.

У групі ризику – люди похилого віку, метеозалежні люди, вагітні жінки, а також власники хронічних захворювань. Саме їм слід бути особливо уважними до свого здоров’я у «неспокійні» дні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні