П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді повідомили, коли почнуть виплачувати пенсії за січень і чи...

У Пенсійному фонді повідомили, коли почнуть виплачувати пенсії за січень і чи не буде затримок

Этот материал также доступен на русском языке
Під час воєнного стану левова частка державного бюджету спрямовується на забезпечення потреб військових, а соцвиплати, у тому числі й пенсії – на другому місці.

У прес-службі Пенсійного фонду повідомили, коли розпочнеться фінансування пенсій за січень 2023 року.

Так, виходячи з даних Пенсійного фонду, 2022 року на пенсійні виплати спрямовано 575,2 мільярда гривень. Крім того, надано 7015 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України.

А ось фінансування виплати пенсій за січень, згідно із затвердженим графіком, планується розпочати 2 січня 2023 року.

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, пенсії можуть затримувати не на суттєвий період часу. Затримки можуть становити кілька днів. Йдеться про те, що в якомусь місяці пенсії взагалі не буде, не йде. За словами міністра, затримки пов’язані з тим, що кошти на різні галузі розподіляє Державне Казначейство. А в пріоритеті зараз — захист країни.

«Якщо наша платіжка приходить одночасно із платіжкою ЗСУ, то першою опрацюють платіжку Збройних сил України. Тобто платіжка Мінсоцполітики чекатиме, доки зберуть гроші для військових. Але ми другі на черги, тому зазвичай затримки через Казначейство незначні і переважно технічні. Звісно, повномасштабна війна вносить свої корективи не тільки в прибуткову частину бюджету, але й необхідність перенаправлення коштів за пріоритетними напрямками, зокрема, військовими», — зазначила Жолнович.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто зможе отримувати польську пенсію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні