Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПогода в Україні на суботу, 10 грудня: у країну стрімко вривається африканське...

Погода в Україні на суботу, 10 грудня: у країну стрімко вривається африканське тепло

Этот материал также доступен на русском языке
Підвищення температури повітря, за прогнозом синоптиків, супроводжуватиметься опадами та посиленням вітру.

На найближчі дві доби по всій території України очікується аномально тепла, нестійка погода з опадами переважно у вигляді дощових дощів, а також посиленням вітру.

Атмосферна циркуляція над Центральною та Південною Європою складається таким чином, що виникають практично ідеальні умови для активізації циклонічної діяльності над Балканським півостровом, Італією та здебільшого акваторією Середземного моря.

Поступово найближчими днями посиляться повітряні потоки з південного заходу, які безпосередньо поставлятимуть тепле та вологе повітря африканського походження на територію України.

Найбільш високі показники очікуються у центральних та південних областях країни. Тут вдень стовпчики термометрів піднімуться до +10…+15 °С. В інших областях також спостерігатимуться стійкі позитивні температури.

Крім того, серія з кількох південних циклонів спричинить сильні опади по всій країні, переважно у вигляді дощу, у західній частині місцями зі снігом. Очікується значне зниження атмосферного тиску та пориви вітру.

Субота, 10 грудня

У західних областях очікуються складні погодні умови. Пройдуть помірні, місцями опади у вигляді дощу, на Поліссі з мокрим снігом. Місцями налипання мокрого снігу. У Карпатах та на Закарпатті вночі сильні дощі. Вітер уночі східний, удень північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -1…+4°С, днем +1…+6°С, у Вінницькій області, на Буковині та Закарпатті +5…+10°С.

У північних областях вночі без істотних опадів, удень дощ. Подекуди туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3°С, удень +2…+7°С.

У центральному регіоні вночі без опадів, удень невеликий дощ. Подекуди туман. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 °С, удень +6…+11 °С.

На півдні України вночі без істотних опадів, удень у Криму, Херсонській та Запорізькій областях короткочасний дощ. Вітер південний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, удень +10…+15 °С, у Криму місцями до +18 °С.

У східній частині вночі місцями невеликий дощ, удень місцями помірний дощ. Подекуди туман. Вітер південний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3°С, удень +4…+9°С.

Джерело: Метеоролог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні