Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на четвер, 8 грудня

Магнітні бурі в Україні на четвер, 8 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікують на нас у цей день геомагнітні бурі?

У четвер, 8 грудня, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується. Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні.

За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С1,29. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у четвер геомагнітне поле буде від спокійного до слабкого штормового рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою з ймовірністю спалахів класу M та невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Сонячна активність на 8 грудня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 25%
Ймовірність великого геомагнітного шторму – 5%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 30%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 10%
Кількість сонячних плям – 54.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

У чому полягає причина виникнення магнітних бур?

Будь-які геомагнітні обурення, що відбуваються із Землею, безумовно залежать від процесів, що відбуваються на Сонці. Наша планета має магнітне поле, яке захищає її від радіації, що походить від Сонця і далекого космосу. Таке поле називають магнітним щитом, який забезпечує існування біосфери та життя на Землі.

На Сонці періодично відбуваються різноманітні активні явища: викиди маси, спалахи, ударні хвилі. Внаслідок цього виникають енергетичні частки, які розлітаються від Сонця та потрапляють у магнітосферу Землі. Магнітне поле нашої планети починає обурюватися, коливатися, – власне цей процес і є магнітною бурею.

На жаль, значення магнітних бур збільшується з роками через розростання та розвитку техносфери Землі. Чим більше ми впроваджуємо супутникові технології і чим довше ми робимо лінії електропередач, тим більше відчутним є вплив магнітних бур для Землі.

Якщо для здорових людей магнітні бурі не є особливою небезпекою і можуть викликати у таких осіб лише сонливість або зниження працездатності, то для метеозалежних людей і людей, які страждають на хронічні захворювання, таке погодне явище може завдати чимало клопоту і викликати різке погіршення здоров’я.

Жертвами магнітних бур можуть стати ті, хто має проблеми серцево-судинного характеру, можливі стрибки тиску, тахікардія, головний біль та загальне нездужання. Люди, які стосуються групи осіб із підвищеною емоційністю, також потрапляють під вплив магнітних бур. Для них матимуть місце перепади настрою та сильна збудливість, що може спричинити необґрунтовані суперечки та зіпсувати стосунки з оточуючими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні