Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовини285 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

285 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 5 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалися двісті вісімдесят п'яту добу російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Майданчик і Білогорівка на Луганщині та Берестові, Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитальне, Кліщіївка, Андріївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецьк.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних і 32 авіаційних ударів, а також здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населеними пунктами вздовж лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів. Певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Сопіч, Сваркове та Заруцьке Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстріли з різнокаліберної артилерії, з боку противника, зазнали райони населених пунктів Тимофіївка, Стрілка, Стариця, Бугроватка, Огурцово, Вовчанськ, Бочково, Мала Вовча, Дворічна, Тавільжанка та Богданівське.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону.

Здійснив обстріл з танків та артилерії по районах населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Вишневе Харківської області; Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка, Майданчик у Луганській області та Ямполівка та Андріївка Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій та намагаються покращити тактичне становище.

Обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Соледар, Годин Яр, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Досвідчене, Курдюмівка, Залізне, Авдіївка, Першотравневе, Водяне, Весі.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону.

Вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Новосілка, Нескучне, Золота Нива та Пречистівка Донецької області та Новоандріївка, Новоданилівка, Залізничне, Гуляйполе, Червоне та Дорожнянка Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони понад двадцять населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро.

Російські окупанти не припиняють вогневий терор цивільного населення міста Херсона.

За наявною інформацією, у Скадовському районі Херсонської області противник посилив адміністративно-поліцейський режим та запровадив комендантську годину.

Переміщення між населеними пунктами заборонено цілодобово, пересування у населених пунктах дозволено лише вдень.

Підтверджено поразку Силами оборони району зосередження живої сили ворога в Якимівському районі Запорізької області.

Втрати противника становлять до 30 військовослужбовців пораненими та понад 10 мертвими. Українська авіація минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 1 удар по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. У той же час наші воїни збили ворожий гелікоптер Ка-52 та 4 БПЛА окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили два пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу та ОВТ, а також один інший важливий об’єкт противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні