Новини

283-й день війни: ворог продовжує наступальні дії у двох напрямках

На Авдіївському та Бахмутському напрямках ворог продовжує вести наступальні дії. Продовжується переміщення особового складу та військової техніки окупантів для комплектування підрозділів, які зазнали втрат.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських загарбників у районах населених пунктів Червонопопівка Луганської області та Соледар, Опитне, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

Водночас противник завдав 5 ракетних, 27 авіаційних ударів і здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню щодо цивільної інфраструктури та позицій наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку обстріли з артилерії різних типів зазнали районів населених пунктів Стрілка, Ненучне, Тернова, Стариця, Огурцово та Черняків Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник обороняється. Здійснив обстріл з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Сіньківка та Табаївка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка та Майданчик у Луганській області. Наніс авіаудари по Новоселівському та Іванівці.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали об’єкти в районах населених пунктів Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмут, Клищіївка, Курдюмівка, Дружба, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Красногорівка, Красногорівка, Красногорівка, Красногорівка Також ворог завдав авіаударів неподалік населених пунктів Верхньокам’яне, Соледар та Спірне.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборонні дії. Обстріляв з артилерії райони Великої Новосілки, Вугледару, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямі ворог обороняється. Здійснив танкові та артилерійські обстріли районами населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Червоне, Терновате, Чарівне, Гуляйпільське та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонщині окупанти обороняють раніше зайняті рубежі. Вогневі поразки з артилерії різних типів отримали позиції наших військ у районах населених пунктів Дудчани, Тягинка, Іванівка та Дніпровське Херсонської області. Окупанти не припиняють обстрілювати передмістя та місто Херсон.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, у місто Токмак Запорізької області зафіксовано прибуття до лікарень більше десяти автомобілів із пораненими військовослужбовцями та тілами загиблих окупантів.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Минулої доби наші воїни збили ворожий вертоліт і 6 БпЛА типу “Орлан-10”. Українські ракетники та артилеристи водночас вразили 5 пунктів управління, 2 склади боєприпасів, 11 районів зосередження особового складу та ОВТ та 4 інші важливі об’єкти російських окупантів.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 19 травня

У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.

18/05/2024 21:10
  • Новини

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…

18/05/2024 20:55
  • Новини

Побутова хімія не знадобиться: прості способи легко помити вікна без розводів

Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…

18/05/2024 19:26
  • Новини

Скільки доведеться заплатити за перебування в будинку для літніх людей – ціни та умови

Оформити літню людину в будинок для літніх людей не так уже й складно. У цьому…

18/05/2024 18:42
  • Новини

Ситуація на фронті залишається напруженою – зведення Генштабу на 18 травня

Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу…

18/05/2024 17:26
  • Новини

В Україні очікується паливний колапс: на заправках є запаси тільки на два тижні

Експерти очікують на виникнення дефіциту пального в країні. Розповідаємо в цьому матеріалі про фактори, які…

18/05/2024 16:25