Новини

Як висушити шипшину в духовці?

Зібрані плоди потрібно попередньо перебрати, видаливши зіпсовані. Рівномірним невисоким шаром розмістити їх на деку і сушити в духовці при температурі + 40-60 градусів. Тривалість сушіння – 7-8 годин. Весь цей час плоди треба періодично струшувати і перевертати. Дверцята духовки краще не закривати до кінця, щоб випаровувалась волога, що утворюється.

Потім рекомендується відразу ж помістити гарячі плоди в дерев’яні або картонні герметично закриті ящики. Вважається, що шипшина має «пропотіти» 2-3 дні для досягнення потрібної кондиції. І тільки після цього сухі плоди очистити від чашолистків і помістити на місце зберігання.

Новое на сайте

  • Новини

Це підживлення з підручних засобів просто творить дива: огірки втомитеся збирати

Отримати рекордний урожай огірків можна не тільки, застосовуючи дорогі добрива. Хороший результат дає звичайнісінький настій…

19/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 20 травня: не обійдеться без погодних неприємностей

В Україні 20 травня у деяких регіонах очікується сильна хмарність. Завтра більше хмар – у…

19/05/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 20 травня

Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

19/05/2024 20:55
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48