Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 27 листопада – Міжнародний день гітариста

Яке сьогодні свято: 27 листопада – Міжнародний день гітариста

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя, 27 листопада 2022 року. 331-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року залишається 34 дні.

Сьогодні, 27 листопада, в Україні – День заснування Національної Академії Наук.

У світі відзначають Міжнародний день системного інженера, Міжнародний день Біблії та Міжнародний день гітариста. Віруючі вшановують пам’ять святого апостола Пилипа. До Нового року залишилось 34 дні.

За церковним календарем 27 листопада відзначають іменини: Олександр, Сергій, Олексій, Микола, Ганна, Дмитро, Михайло, Віктор, Костянтин, Василь, Петро, ​​Георгій, Федір, Філіпп, Гаврило, Порфирій.

Який сьогодні день в Україні та світі

27 листопада – День заснування Національної Академії Наук (НАНУ). Її засновником вважають гетьмана Скоропадського, а сама подія сталася 1918 року під час установчих Загальних зборів. Першим президентом обрали геохіміка та вченого-геолога Вернадського.

Світ 27 листопада – Міжнародний день системного інженера. Ця людина займається встановленням внутрішньої мережі комп’ютерного обладнання та допомагає співробітникам компанії правильно користуватися програмним забезпеченням. Тому працюють на такій роботі лише люди з математичним складом розуму та розвиненими комунікаційними даними. Обов’язково привітайте друзів, рідних та знайомих із професійним святом.

27 листопада – Міжнародний день Біблії. Свято випадає на останню неділю листопада. Незалежно від конфесійного штибу всі прихильники християнської релігії об’єднуються в спільних читаннях Святого Письма. Відразу за цим днем ​​слідує міжнародний тиждень Біблії. За кількістю видань у всьому світі ця книга завжди була лідером. Християни читають її рядки, щоб отримати надію та підтримку у скрутні часи. Офіційно Міжнародний день Біблії було проголошено у 1940 році. Тоді група бізнесменів із Нью-Йорка започаткувала біблійну асоціацію. Її головною метою було відволікання американців від жахів, які творилися на той час у Європі.

Цей день в історії

1095 – проголошення Першого хрестового походу в Клермоні. Похід проголосили Папою Римським Урбаном II.

1895 – шведський вчений, інженер та винахідник Альфред Нобель поставив підпис у своєму заповіті. Згідно з документом, значна частина його грошей перейшла до фонду Нобелівської премії.

1918 – відбулося перше установче Спільне засідання Української Академії Наук; В.Вернадський став президентом Української Академії наук.

1943 – Битва підрозділів Української Повстанської Армії з двома німецькими дивізіями у Чорному лісі.

1971 – радянський космічний автоматичний апарат «Марс-2» здійснив посадку на планеті Марс.

1997 – газета «Всеукраїнські відомості» опублікувала матеріал про злочинні фінансові махінації фірми «Республіка», очолювану І. Бакаєм, та про мільйонні збитки, які зазнала держава через діяльність цього підприємства.

2004 – Верховна Рада України на позачерговому засіданні визнала результати повторного голосування на виборах Президента такими, що не відображають повною мірою волевиявлення народу та є недійсними.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні