No menu items!
Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаТвердий сир: чому він потрібен дітям і дорослим?
Array

Твердий сир: чому він потрібен дітям і дорослим?

Пармезан, чеддер, маасдам, едамер, гауда, грюйєр, горгонзола. Ці різновиди сирів відрізняються між собою за смаком, кольором, текстурою і ціною. Проте дещо у них є спільне. Усі вони належать до групи твердих, які вважаються чи не найкориснішими серед усіх молочних продуктів.

Чим корисні тверді сири?

Достатньо подивитися на асортимент популярного онлайн-супермаркету Novus, аби зрозуміти наскільки різними можуть бути тверді сири. Це один з найпопулярніших молочних продуктів у світі. А на думку багатьох гурманів, ще й один із найсмачніших. Проте вишуканий смак – не єдина перевага продукту. Він ще й надзвичайно корисний.

Переваги твердих сирів можна називати довго. Споживати цей продукт варто якомога частіше, хоча б тому, що він:

  • містить майже в 10 разів більше корисних речовин, ніж молоко в аналогічній кількості;
  • має у своєму складі корисні біфідобактерії;
  • є одним з найкращих джерел білка, який легко засвоюється людським організмом;
  • попри доволі високу частку жиру в складі, легко перетравлюється;
  • містить у високій концентрації вітаміни групи B, а також вітамін С і кальцій;
  • має в собі комплекс речовин, корисних для печінки.

Ще одна вагома перевага сирів твердих сортів – вони не викликають неприємних реакцій у людей з непереносністю лактози. Річ у тому, що за час дозрівання продукту (а це як мінімум 2 місяці), лактоза повністю руйнується.

Який твердий сир вибрати?

Якісний твердий сир не може коштувати дешево, адже щоб приготувати 1 кг продукту необхідно майже 11 л молока. Тому надто економити, вибираючи варіант для ранкових бутербродів, не варто. Щодо гастрономічних характеристик, то вони розрізняються в залежності від сорту та часу визрівання продукту. Який вибрати – справа особистого смаку.

А от на що вартує звернути особливу увагу – це етикетка. А точніше інформація про склад. По-перше, слід розуміти, що сирний продукт – це не натуральний сир. По-друге, серед складників не повинно бути пальмових і рослинних жирів, а також небажана наявність консервантів, стабілізаторів, ароматизаторів. Ну і звичайно, завжди надійніше купувати молочну продукцію в магазинах з хорошою репутацією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні