Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини272-а доба війни: ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

272-а доба війни: ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті сімдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відобразили атаки окупантів у районах населених пунктів: Стельмахівка на Луганщині та Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам’янка, Опитальне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

Ворог не припиняє обстрілу позиції наших військ та населених пунктів поряд із лінією зіткнення. Продовжує вогненну поразку критичної інфраструктури та житла цивільного населення. Минулої доби противник завдав 9 авіаційних, 7 ракетних ударів і здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Постраждали об’єкти цивільної інфраструктури у населених пунктах Камишеваха та Новотроїцької Запорізької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника поки не виявлено. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір.

На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій. Здійснив обстріл позицій наших підрозділів у районі населеного пункту Рожковичі Сумської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах ворог веде оборону, здійснює обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії. Зокрема, у районах населених пунктів Орлянське та Лозова Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Майданчик, Макіївка на Луганщині та Терни Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник зосереджує свої зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріл з танків та артилерії різних типів об’єктів у районах сімнадцяти населених пунктів. Серед них – Андріївка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Опитальне, Яківка, Веселе та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється на захоплених рубежах. Здійснив обстріл позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Від артилерійського вогню противника постраждали райони двадцять одного населеного пункту, зокрема Богоявленка, Времівка, Вугледар, Золота Нива Донецької області, а також Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Мирне Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямах противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, які ведуть оборону та не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Російські окупанти ведуть вогонь зі ствольної та реактивної артилерії районами населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Камишани та Музиківка Херсонської області.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни російські окупаційні війська, зокрема в населеному пункті Стрілецьке Генічеського району Херсонської області, на території бази відпочинку, облаштували застінку, де утримують і піддають тортурам громадян України.

Українська авіація минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України минулої доби вразили пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та станцію радіоелектронної боротьби російських окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні